Cum acționează acidul hialuronic?

Cum acționează acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță naturală care este prezentă în celulele pielii, care leagă moleculele de apă. Dar care este acțiunea sa adevărată?

În ce fel acționează acidul hialuronic?

Acidul hialuronic (în chimie prescurtat HA) este un biopolimer. Această substanță fiziologică natural înainte de toate leagă legăturile de colagen și elastină. Un gram de acid hialuronic poate lega până la ...șase litri de apă. În practică, acest compus din grupa zaharidelor este răspunzător de buna hidratare, și finețe a pielii.

O altă funcție a acidului hialurinic, luptă împotriva radicalilor liberi precum și curăță epiderma în cazul unor stări inflamatorii. Merită de luat în considerare că această substanță din compoziția pielii protejează foarte bine epiderma de factorii externi (raze solare puternice sau temperatură scăzută).

 

Utilizarea acidului hialuronic în industria cosmeticelor

O dată cu trecerea anilor nivelul de acid hialuronic din piele se micșorează. Pentru epidermă înseamnă ca aceasta își pierde din fermitate, se strânge și apar ridurile. Savanții au elaborat o serie de tratamente cosmetice care au ca scop completarea insuficienței de acid hialuronic și să pervină îmbătrânirea. Acidul hialuronic este un compus de bază în producția multor crème antirid. În plus HA poate fi regăsit în multe seruri de întinerire.

În industrie acidul hialuronic este obținut din bacterii speciale, de asemenea folosite în completarea ridurilor. Această substanță este folosită în mezoterapie și în netezirea ridurilor. Acidul hialuronic este de asemenea folosit pentru mărirea buzelor, sânilor sau a feselor. Dacă ne uităm cu atenție aceste operații sunt sigure, acidul hialuronic natural este asimilat de către epiderma umană (operațiile cu HA sunt reversibile).