Teste neurologice– ce reprezinta?

Teste neurologice– ce reprezinta?

Examinarea neurologica devine indispensabilă atunci când există probleme cu funcționarea sistemului nervos. Acestea servesc pentru a identifica cauzele simptomelor pacientului.

Perturbări în funcționarea sistemului nervos se manifestă în diferite moduri. Rezultatul ex. Pierderea bruscă a conștienței, alterarea stării de conștiență și de percepție, pareze, dureri de cap, dificultăți în menținerea echilibrului și multe alte infirmități. Aceste simptome nu indică întotdeauna o problemă cu buna funcționare a sistemului nervos, dar dacă nu se poate stabili nici un alt motiv, ar trebui să ia în considerare eșecuri împotriva neurologice. Consultarea cu un specialist ar trebui să înlăture orice dubiu.

Examenul neurologic se efectuează?

Orice examen neurologic începe cu un istoric medical, de asemenea, cunoscut ca subiect de test. Interviul aferent este drept sursa de coletare a informatiilor de la pacient despre starea generală de sănătate și simptomele sale. Permite de multe ori excluderea presupunerilor greșite și supoziții, precum și orientarea atenției medicale în diagnosticarea corectă.

Ulterior, se efectueaza un examen fizic. În primul rând trebuie să fie inspectat capul pacientului, mai târziu, în ordine părți succesive ale corpului (important să se păstreze dreapta pe direcția - de sus în jos, astfel că studiul se termină la nivelul membrelor inferioare). Inițial, pacientul este examinat în poziţie orizontală, apoi permanent şi în mişcare. Medicul subliniază de orientare a întregului corp şi prezenţa de mişcări involuntare. Se solicită pacientului să efectueze o serie de mișcări standard pentru a vedea dacă executarea acestora prezintă orice dificultate pentru pacient. Medicul folosește un ciocan special în contextul examinarii reflexelor tendon și superficiale.

După finalizarea examinării fizice vine momentul pentru oferirea unor concluzii și diagnostic inițial. Pe baza datelor colectate, medicul trebuie sa ofere o ipoteza cu privire la cauza simptomelor emergente ale pacientului. Aparatură de cercetare, care reprezintă etapa următoare, va permite verificarea diagnosticului. Se realizează cu ajutorul unui echipament specializat și anume: CT scanare a capului, studiul encefalograficzne, teste pe sânge și biochimie.