Analize pentru depistarea și tratarea bolilor venerice

Analize pentru depistarea și tratarea bolilor venerice

Analizele pentru depistarea unor boli venerice se fac în momentul depistării unor simptome anume. Se fac pentru depistarea micro organismelor, ciupercilor sau virușilor.

1. Analize pentru depistarea clamidiei

Clamidia este una din bolile venerice cel mai de întâlnite. La femei se caracterizează prin secreții în exces și dureri în momentul urinării, iar la bărbați se carcterizează prin usturimi. Deseori aceasta se dezvoltă fără simptome. Clamidia se caracterizează prin sedimentarea bacteriei în lichidele din zona organelor genitale. Inflamațiile de lungă durată pot provoca schimbări ireversibile iar la femei se poate ajunge și la infertilitate.


2. Analize pentru depistarea unor ciuperci

Candidoza genitală poate fi transmisă cu toate că deseori boala apare în urma unor factori deja prezenți în organism. Ca și simptome putem enumera mâncărimi, dureri sau usturimi. Se preiau monstre din uter, deoarece mai întâi se face însămânțarea și reproducerea în laborator.


3. Analize pentru sifilis

Este cauzat de bacteria Treponema pallidum, care prin sistemul sanguin atacă organismul. În decurs de trei săptămâni după infecare, în zona genitală apar bubițe roșii care se usucă și se desprind dezvăluind ulcere. Rana poate dispărea, dar după 6 săptămâni aceste erupții se pot agrava și pot apărea pe tot organismul, deseori însoțite de umflarea ganglionilor limfatici. Pentru depistarea sifilisului se preia sânge care este analizat prin metoda Wasserman. Rezultatul pozitiv confirmă infecția.


4. Analize pentru depistarea gonoreei

Gonoreea se manifestă asemănător ca și clamidia. Este cauzată de diplococci Neisser. Se caracterizează prin secreția de puroi precum și prin usturimi și mâncărimi. Netratată la timp poate duce la infertilitate. Și în acest caz se fac analizele de sânge.


5. Analize pentru depistarea trihomoniazei

Organismele unicelulare sunt transmise pe cale sexuală și se dezvoltă într-un mediu acid. Primele simptome pot fi observate de abia după un an de zile, din simptome putem enumera stările inflamatorii, usturimi în momentul urinării. Aceasta este depistată prin analize microscopice a lichidului seminal.


6. Analize pentru depistarea HIV

Unul din cei mai periculoși viruși cu care poate fi infectat organismul și poate fi transmis pe cale sexuală. Mai exact acesta distruge sistemul imun. Virusul trăiește în lichidele din organism – n sânge, spermă, câteaodată în salivă. Distruge limfocitele din sânge care ne protejează de diferitele boli. Virusul poate fi indus în organism prin rană deschisă sau prin lichidele secretate de uter, anus sau gură. Țesutul subțire și sensibil la nivelul anusului poate facilita transmiterea visului de aceea sexul anal poate fi foarte periculos. Analizele de sânge petru depistarea virusului se fac în punctele specializate. Aceste analize de regulă sunt gratuite și anonime, nu avem nevoie de recomandarea medicului.