Gripă stomacală – simptome și tratament

Gripă stomacală – simptome și tratament

Gripa stomacală de asemenea constituie o infecție virală a sistemului digestiv. Infecția apare datorită virușilor care provoacă infecții la nivelul stomacului și intestinelor.

Simptomele gripei stomacale:

  • dureri de stomac,

  • vărsături

  • diaree,

  • febră,

  • lipsa poftei de mâncare,

  • oboseală,

  • stări de leșin.

Simptomele de regulă se mențin timp de 2-5 zile. Gripa intestinală poate fi destul de periculoasă, deoarece poate duce la dezhidratarea organismului. Dacă acest simptome se mențin pe o perioadă mai îndelungată atunci trebuie să consultăm un medic deoarece este posibil să fie nevoie să fim internați în spital.

În schimb gripa stomacală poate fi ușor transmisă.


Cum ne putem trata?

Nu există o modalitate ideală pentru tratarea unei astfel de gripe. În astfel de cazuri se recomandă consumul de lichide – este bine să evităm băuturile carbogazoase. Se recomandă evitarea sucurilor, laptelui sau a cafelei. Dacă vorbim de mâncare atunci este bine să consumăm produse ușoare, supe sau orez.

De asemenea ca și o metodă de tratament se recomandă consumul de… coca-cola. Puțin din noi știu că acesstă băutură gustoasă dar periculoasă a fost inventată de un farmacist din Atlanta – J. S. Pemberton, care dorea să găsească un tratament pentru afecțiunile gastrice. Acum Coca-Cola este produse de diferite concerne și nu diferă de compoziția produsului american. De aceea nu doar că ne ajută să combatem gripa stomacală dar de asemenea datorită acestei băuturi putem preveni apariția acesteia.


Sfaturi

Pentru a ne feri pe viitor de boală trebuie să avem grijă înainte de toate de igiena corporală. Dacă cunoaștem pe cineva din jurul nostru care se confruntă cu o astfel de gripă atunci este bine să evităm contactul cu persoana respectivă.