Cele mai importante analize pentru copii

Cele mai importante analize pentru copii

Bebelușii plâng la orice disconfort, nu pot preciza exact ce-i doare. De aceea merită ca o dată la ceva timp să facem niște analize pentru a ne asigura de sănătatea copilului.

1. Analiza colesterolului

Dacă copilul este obez sau există riscul unor boli de inimă genetice, hipertensiune, ateroscleroză, atunci merită să verificăm nivelul de colesterol. Aceste analize se fac copiilor deja care au trecut de vârta de doi ani, aceste analize pot preveni apariția unor complicații. Placa aterosclerotică poate apărea într-un stadiu incipient, mai ales dacă dieta copilului conține cantități mari de zahăr și grăsimi. "Pacientul" trebuie să fie pe stomacul gol iar cu o zi înaintea analizelor trebuie să-i limităm produsele bogate în grăsimi (carne, cașcaval, maioneză).


2. Analize USG

Analiza zonei abdominale - profilactic o dată pe an, în mod special după diaree sau constipații. Feselor, șoldurilor - dacă nu sunt suspiciuni de displazie. Capului- în cazul bebelușilor prematuri acesta poate crește prea rapid sau prea lent. Analizele USG permit descoperirea unor simptome în stadiul de început, care în timp ar putea fi mai greu de tratat. Să nu uităm ca analizele USG în zona abdomnială să fie pe stomacul gol, și consumul unui pahar cu apă - vezica ar trebui să fie plină cu apă.

3. Morfologia

Este recomandată o dată pe an - permitea depistarea stărilor inflamatorii, se verifică nivelul de globule albe, roșii și hemoglobina. Putem depista cauza anemiei, putem elimina complicațiile reumatice la copii sau putem descoperii infecții ascunse. Cel mai probabil analizele invazive și dureroase pentru bebeluș sunt cele care necesită acele așadar este bine să distragem atenția copilului iar cu o oră înainte să-i dăm ceva de băut.

4. Analiza urinei

Permit despistarea unor infecții atâta timp cât în urină se află proteine, sânge sau zahăr. Este bine să facem o baie copilului înainte pentru a preveni infectarea recoltării. Se recomandă să prindem urina într-un borcănel de plastic (disponibil în farmacii) și să o ducem la analize cât mai repede posibil.

5. Tensiunea arterială

Pentru copii trecui de vârsta de trei ani, neapărat trebuie să analizăm tensiunea arterială și asta de fiecare dată când mergem în vizită medicală. Copilul ar trebui să stea liniștit 10-15 minute înainte de măsurătoare.