Căderea părului – cum putem opri procesul?

Căderea părului – cum putem opri procesul?

Fiecare visează la un păr des și frumos. Căderea părului este un semnal dat de organism care ne spune că ceva nu este în neregulă, lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie. Care sunt motivele pentru căderea părului și cum putem rezolva problema?

Atât femeile cât și bărbații se confruntă cu căderea părului, dar femeile de cele mai multe ori suferă de acest fenomen. Mai mult – singure își provoacă probleme. În ce fel? Datorită produselor de stilizare ( vopsele, decoloranți, lacuri, etc.) precum și cu aparate pentru îmbunătățirea apariției - uscătoare de păr, bigudiuri – care acționează destructiv asupra părului. Pentru a ne putea folosi de produsele și aparatele descrise, trebuie să folosim și alte produse de protecție și îngrijire. Datorită acestora firele de păr nu vor mai fi așa de slăbite și vor rezista la toate tratamentele.

Dar motivul căderii din abundență a firelor de păr nu este cauzat doar de operațiile de stilizare. Acest fenomen este un semnal pentru noi precum organismul duce lipsă de vitamine și suplimente corespunzătoare. Acest lucru rezultă dintr-o dietă necorespunzătoare, stres, un mod de viață prea accelerat sau existența unei boli. Stresul poate duce la chelirea completă a capului – sunt cunoscute cazurile în care în urma unor traume în patru luni de zile cineva și-a pierdut tot părul din cap.


Cum putem preveni căderea părului?

Dacă observi că pierzi mai mult păr decât de obicei, începe prin ați modifica dieta. Această problemă poate fi cauzată de insuficiența de vitamine iar organismul se comportă în așa fel și nu altul. Cele mai importante vitamine pentru păr sunt vitamina A,E,F,B precum și sulf, fer și zinc.

Vremea este un factor important care poate afecta condiția părului. Iarna, când temperatura este foarte joasă, protejează-ți capul cu o căciulă. Alege cosmetice pentru îngrijirea părului, produse care vor face ca scalpul să fie hrănit și hidratat. Nu ieși din casă cu părul ud!

Vara, părul este predispus la acțiunea razelor UV. De asemenea părul este mai des spălat în apă sărată sau cu clor, acestea pot irita scalpul și pot duce la căderea părului. După ce ne întoarcem de pe plajă sau de la bazin se recomandă să aplicăm pe păr un tonic, iar când ieșim în soare este bine să punem pe cap o pălărie sau eșarfă.

Merită de asemenea să apelăm la tratamente care pe lângă că vor opri căderea părului îl vor proteja o periadă mai îndelungată de acțiunea factorilor nocivi care ar putea în timp provoace din nou probleme. De ajutor poate fi de ex. tratamentul Dermicos Vive, care se bazează pe aplicarea unor plasturi speciali, oprește căderea părului și hrănește toate straturile firelor de păr.


Căderea părului la bărbați

Chelirea la bărbați apare după vârsta de 40 de ani, iar una din cauze este slăbirea rădăcinii părului. Deseori bărbații se pot confrunta cu chelirea androgenică, care poate provoca căderea părului în colțurile frunții sau în vârful capului. Totuși la bărbați acest lucru este genetic.

Bărbații de asemenea ar trebui să ia în considerare dieta corespunzătoare și să o îmbogățească cu vitamine. Căderea părului poate fi provocată de o boală sau infecție – în aceste cazuri trebuie să apelăm imediat la un medic și să urmam un tratament medicamentos.