Dureri în zona pectorală, ce pot însemna acestea?

Dureri în zona pectorală, ce pot însemna acestea?

Durerea din zona pectorală poate apărea din mai multe cauze, nu neapărat provocate de inimă. Un lucru este sigur, în astfel de cazuri trebuie să apelăm la un medic specialist.

Există căteva tipuri de dureri în zona pectorală. Durerea poate fi una apăsătoare, înțepătoare sau nu este în urma unui efort intens depus la sala de forță - atunci imediat ar trebui să luăm legătura cu un medic.

Deseori aceste simptome pot fi cauzate de unele boli cardiace. Așadar cum să le recunoaștem? Această durere de regulă este localizată pe mijlocul zonei pectorale și deseori ajunge până la umeri, gât. Durerea aceasta poate fi caracterizată ca un apăsătoare care ne ia aerul din piept.

Durerea din această zonă deseori este provocată de stres și nu neapărat trebuie să fie provocată de o boală de inimă. În cazul unei astfel de dureri putem suferi de bătăi accelerate ale inimi sau amroțeli. Dacă medicul va constata că durerea este provocată de stres atunci ne va prescrie un tratament de calmare sau sub formă de psihoterapie.

Aceste simptome au mai multe cauze și pot apărea din diferite motive, de aceea se recomandă să le tratăm individual, lista de motive este foarte lungă. Schimbările din zona lombară de asemenea pot provoca dureri în zona inimii mai ales atunci când tușim, durerea poate fi provocată din cauza unei presiuni prea mari asupra unui nerv din zona lombară.

Deseori durerile în zona pectorală ne avertizează înaintea unui stop cardiac. Din păcate acesta este deseori întâlnit în zilele noastre, orice persoană poate avea un stop cardiac chiar și persoanele tinere. Motivul poate fi stilul de viață haotic - fumatul, lipsa de activitate fizică, stresul sau diabetul. Toate durerile din zona pectorală, mai ales cele supărătoare, ar trebui să constituie un avertisment și un semnal pentru care ar trebui să consultăm un medic specialist.