Astma – cum o putem trata?

Astma – cum o putem trata?

Astma este o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii. Aceasta se caracterizează prin stările de se de înăbușeală în momentul obstrucției căilor respiratorii. Se clasifică în lista bolilor psihoastmatice.

Cauze

Astma apare din interacțiunea cu mediul înconjurător. În urma unei cantități mai mari de impurități și schimbarea stilului de viață, mai tot timpul predispuși la contactul cu substanțele străine. Toți acești factori irită mucoasă tractului respirator, ea este primul element care are contact cu mediul extern. Cu trecerea timpului mucoasa începe să reacționeze mai tare la factorii care o irită.

Un exemplu de astfel de reacție este alergia. De exemplu polenul poate fi o substanță care provoacă iritații în organism (alergia). Primăvarea, când totul înflorește, polenul o dată cu aerul este inspirat de organismul uman. Mucoasa tractului respirator mai tot timpul este iritată. La un moment dat reacția alergică poate fi atât de puternică încât se poate ajunge la blocarea mușchilor tractului respirator care pot duce la stări de înăbușire.

Simptome

Atacurile de tuse, stările de înăbușeală din timpul nopții pot caracteriza atacurile tipice de astmă. Majoritatea persoanelor bolnave nici nu observă simptomele. Înăbușeala și tusea dispar singure sau prin tratamente ( deseori este îndeajuns să un tratament pentru relaxarea mușchilor tractului respirator). La unele persoane, simptomele astmatice pot fi caracterizate prin tuse persistentă.

Simptome tipice:

  • înăbușeală

  • tuse

  • dureri în piept

  • respirație fluierătoare

Densitatea stărilor de înăbușeală depind de stadiul de avansare a bolii. Dacă astam nu este controlată, simptomele apar chiar și de două ori pe săptămână. În general ne îngreunează viața. Câteodată boala se poate agrava încât suntem nevoiți să ne internăm la spital.
 

Suferind de astmă, important este să ne ferim de tot ce poate produce reacții alergice. Merită să renunțăm la perdele, mochete deoarece acolo se strânge praful; este bine să nu fumăm în încăperile în care este copilul; să renunțăm la umidificatoare de apă; să nu folosim detergenți parfurmați sau lichide de rufe parfumate; să nu ținem în case animale, deoarece atacul astmatic poate fi cauzat de părul de pisică sau hamster.