Proprietățile unice și utilizarea ierbii de lămâie

Proprietățile unice și utilizarea ierbii de lămâie

Iarba de lămâie este o plantă care crește în mare parte în țările asiatice. Este recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare, de asemenea este foarte utilizată și în produsele cosmetice.

Proprietățile benefice pentru sănătate

Iarba de lămâie este un remediu foarte eficient pentru multe simptome precum ari fi:

1. Depreia – s-a demonstrat că, consumul regulat de tincturi din iarbă de lămâie revigorează organismul în plus elimină simptomele depresive.

2. Durerile de cap – când suferi de durei de cap puternice, se recomandă să facem o baie cu un ados de uleiuri eterice din iarbă de lămâie.

3. Probleme stomacale – iarba de lămâie îmbunătățește digestia de asemenea mărește și apetitul.

4. Febraa – această plantă are o acțiunea diaforetică, de aceea putem reduce rapid febra.

5. O concentrație redusă – datorită proprietăților sale, connsumul acestei plante rapid ne va reda capacitatea de concentrare și acționează relaxant. În plus îmnbunătățește memoria.

6. Simptomele de răceală și gripă – iarba de lămâie în mod considerabil îmbunătățește imunitatea organismului, luptă eficient împotriva primelor simptome de răceală sau gripă.

Utilizare

Datorită proprietăților sale, iarba de lămâie de asemenea este folosită și în domeniul cosmeticelor. Datorită aromei sale atractive, intră în compoziția parfumurilor ecologice, poate fi folosită ca și un produs pentru îngrijirea pielii.

Iarba de lămâie de asemenea reduce secreția de sebum, lucru care este foarte îmbucărător pentru multe persoane care se confruntă cu un ten gras. De asemenea este bogată în vitamina A, de aceea aplicată pe piele redă culoare acesteia de asemenea o hrănește complex.

Iarba de lămâie de asemenea este un bun remediu pentru a scăpa de acnee. Acest lucru se datorează acțiunii sale anti bacteriene puternice. Uleiurile eterice din această plante ne pot ajuta să scăpăm de asemenea și de mirosul urât al picioarelor.

Mai mult, iarba de lămâie luptă eficient împotriva mătreții, de asemenea este un remediu care ne poate scăpa și de păduchii din păr. Este foarte bună și pentru îngrijirea copiilor și a bebeșușilor. În plus hrănește părul și previne căderea acestuia.