Ce analize ar trebui sa facă bărbații?

Ce analize ar trebui sa facă bărbații?

Analizale regulate sunt cea mai bună metodă pentru a preveni apariția nenumăratelor boli. Bărbații deseori nu se duc la medic deoarece merg pe principiul că dacă nu-i doare nimic atunci înseamnă că totul este în regulă.

Dar la bărbați afecțiuni precum diabetul, ateroscleroza care duc la stop cardiac deseori în stadiile de început nu prezintă nici un fel de simptome. Este mai ușor să previi decât să tratezi, iar afecțiuniile depistate în stadiile primare deseori sunt ușor de tratat prin tratamente corespunzătoare. Aceste analize regulate pe care ar trebui să le facă bărbații sunt în funcție de grupa de vârstă:

18-39 ani: în fiecare an: analiza tensiunii, controlul greutății precum și a înălțimii, vizita la un dentist. O data la 2-3 ani se verifică: colesterolul și morfologia sângelui.

40-65 lat: În fiecare an: analize de control pentru depistarea cancerului ( piele, tiroidă, prostată, intestinal) în general parametrii fizici precum tumori, umflături, schimbări ale pielii. În plus se analizează tensiunea, vizita la dentist, nivelul de colesterol și morfologia sângelui. O data la 2-3 ani: controlul greutății, obezitatea precum și cantitatea de țesut adipos, analize de sânge, vizite la un oftalmolog. Puțin mai rar, o data la 3-5 ani se recomandă verificarea nivelului de zahăr din sânge, analiza prostatei, controlul nivelului de testosteron precum și electrodiagrama.

Trecuți de 65 de ani: Anual ar trebui să observăm tensiunea, analiza pielii, tiroida, prostata precum și analiza intestinelor, morfologia sângelui, nivelul de colesterol. O dată la 2-3 ani trebuie să facem analize pentru nivelul de hormoni tiroidieni și nivelul de zahîr din sânge, electrogramă precum și analize oftalmologice.

Bineînțeles că acestea sunt doar câteva din cele mai importante analize a căror număr crește o dată cu vârsta. Medicul ne poate face trimitere pentru analize mai detaliate.