Feromonii Magnet Strong - sun cu adevărat eficienți?

Feromonii Magnet Strong -  sun cu adevărat eficienți?

În mass media putem citi foarte multe despre acțiunea feromonilor, care au ca scop să ducă cu sine un interes mai mare din partea mediului înconjurător. Dar ce spune știința?

Feromonii sunt substanțe chimice naturale volatile secretate de animale și plante, care de multe ori joacă un rol important în comunicare în diferitele etape ale vieții – atenționează pericolele, alungă adversarul sau din contră îl atrag – atrag potențialii parteneri sexuali.

Oamenii de știință de multe ori purtau discuții pe această temă, dacă informațiile din comunicarea neverbală, doar sub formă de miros, se aplică și în cazul oamenilor. Se credea că în secolele trecute, secreția de feromoni la oameni era un lucru foarte important, dar o dată cu stadiile de avansare a civilizației a uitat de această metodă interesantă. La finalul anilor 80 ai secolului XX s-au făcut cercetări care au demonstrat că omul într-o anumită măsură în comunicare se folosște de feromonii secretați de organism. S-a demonstrat că, în cazul femeilro și a bărbaților, în cantități mici sunt produse substanțe naturale care pot influnența interlocutorul – pot acționa asupra persoanelor de același sex sau de sex opus – și asta în diferite moduri.

Cu toate că cercetările nu confirmă în totalitate că feromonii Magnet Strong sunt un releu important în comunicarea neverbală dintre oameni, oamenii de știință sunt de părere că există o corelație între secreția acestor substanțe și comportamentul celor din jur chiar și în mediile culturale în care se dorește să uităm de elementele fiziologice umane ( dușuri dese, folosirea deodoranților și parfumurilor, etc.).

Așadar dacă oamenii de știință sunt de părere că feromonii pot influența relațiile interpersonale, există o modalitate cum putem și noi acționa? Conform teoriilor optimiste – acest lucru este posibil. Cunoscând modul de acțiune a substanțelor într-un timp corespunzător pot determina persoanele din jurul nostru să ne abordeze cu o atitudine mai pozitivă. Unii sunt de părere că feromonii nu doar că ne pot ajuta în seducerea partenerului sexual, de asemenea ne pot ajuta și în relațiile pe plan profesional. Fermonii pot avea o acțiune pozitivă în contactele de pe plan profesional și ne putem aștepa la o atitudine pozitivă chiar și din partea persoanelor de același sex.

Cum să ne folosim de acțiunea feromonilor? În zilele noastre feromonii pot fi pur și simplu cumpărați. Sunt vânduți sub formă de parfurmuri. La noi de o popularitate ridicată se bucură feromonii din parfumul Magnet Strong. Conform producătorului, aceștia au a scop să ne ajute în relațiile interpersonale zilnice și să fim priviți mai bine de persoanele din jurul nostru. În orice caz aceștia sunt recomandați într-un mod special bărbaților care doresc să-și mărească atractivitatea sexuală în ochii partenerei sau în rândul femeilor.