Cum să ameliorăm durerile de gât?

Cum să ameliorăm durerile de gât?

Durerile de gât pot apărea indiferent de perioada anului – o dată temmperatura scăzută poate fi motivul alteori încăperile cu aer condiționat. Așadar cum să ne protejăm?

În multe cazuri, mai ales dacă durerile de gât nu sunt de lungă durată sau intense atunci nu avem nevoie de un tratament special și ne putem trata prin metode clasice. În schim dacă durerea de gât este din ce în ce mai intensă și în plus apar și alte simptome precum eczemele, febra, probleme respiratorii atunci neapărat trebuie să mergem la medic.

Durerea de gât poate fi temporară si provocată de schimbul temperaturii aerului. Deseori, durerea este rezultatul unor infecții, de multe ori aceasta poate apărea înaintea unei răceli. Deoarece antibioticele nu sunt eficiente în combaterea virușilor, în afară de tratamentul pentru răceală trebuie să apelăm la metode pentru a ameliora durerea de gât. Cel mai simplu, cu ajutorul pastilelor pentru gât dar de asemenea putem ameliora această durere prin metode casnice. Printre acestea avem: gargare cu apă cu sare, ceai de soc, tei, mușețel, salvie, consumul de lichide calde ( dar nu fierbinți), lapte cu miere și usturoiș inhalații care să amelioreze durerea și să umezească esofagul. Eficiente pot fi compresele cu cartofi calzi sau apă cu oțet.

Uneori durerile de gât sunt provocate de angină, mai exact de o infecție bacteriană. În acest caz simptomele sunt puternice și diferite, ne putem confrunta cu o febră mare, migdale umflate, sau poate apărea și puroiul. Într-o astfel de situație neapărat trebuie să mergem la un medic, care va prescrie antibiotice corespunzătoare, în plus putem încerca să ameliorăm durerea cu comprese.