Ce sunt și la ce servesc suplimentele de dietă?

Ce sunt și la ce servesc suplimentele de dietă?

Obezitatea este un fenomen foarte popular iar în multe cazuri destul de periculoasă pentru sănătătatea sau chiar și viața noastră. De o popularitate mărită se bucură diferitele suplimente de dietă care printre altele accelerează arderea grăsimilor, oferind în același timp efectul de slăbire.

Suplimentele sunt produse destinate consumului, care au ca scop completarea dietei zilnice cu vitamine, compuși minerali sau alte substanțe care să ajute procesul de slăbire. Printre cele din urmă putem lua în considerare și produsele care suprimă apetitul, de asemenea ard grăsimile și accelerează procesele metabolice, curăță organismul – stimulează urinarea și elimină balonările.

Suplimentele de dietă, în afară de vitamine și compuși minerali, conțin de asemenea și compuși bioactivi, care acționează pozitiv asupra buna funcționare a organismului cu condiția că sunt consumate corespunzător. Dacă vorbim de produse care facilitează slăbitul deseori conțin unul sau mai mulți compuși de bază. Din aceștia fac parte extractul din ceai verde, conține catechine, reduc puternic descompunerea grăsimilor în sistemul digestiv. Fibrele alimentare foarte bine suprimă apetitul, în același timp reduce asimilarea de glucoză și acizi grași. În ultima vreme acidul clorogenic este foarte cunoscut, care este present în cantități mari în cafeaua verde neprăjită. Stimulează procesele metabolice, micșorează asimilarea de zaharuri și grăsimi, reglează nivelul de insulină așadar este foarte bun și pentru diabetici.