Puterea miraculoasă a cafelei verzi – acidul clorogenic

Puterea miraculoasă a cafelei verzi – acidul clorogenic

De ceva vreme de o popularitate mărită se bucură produsele care țin să ne ajute să scăpăm într-un mod rapid de kilogramele în plus. Deoarece sunt foarte multe produse pe piață, merită să știm care dintre ele sunt sigure pentru sănătatea noastră și în același timp eficiente.

Dintre toate suplimentele de pe piață merită să acordăm atenție acidului clorogenic, un compus chimic care face parte din grupa de acizi organici, care întră în compoziția produselor care tind să ne ajute să slăbim. Este present într-o formă natural în plante precum urzică, anghinare, păducel, frunze și boabe de cafea. Inițial a trezit interes în rândul savanților datorită proprietăților sale antioxidante, în timp analizele au arătat că acționează de asemenea asupra metabolismului zaharidelor și grăsimilor. Din această cauză este foarte bun în tratarea diabetului, reglează natural nivelul de insulină în sânge. În plus deține proprietăți antibacteriene, antivirale și bactericide.

Dacă vorbim de slăbit, atunci acidul clorogenic micșorează asimilarea de grăsimi, zaharuri și carbohidrația, accelerează metabolismul și duce la arderea grăsimilor depozitate în țesuturi. S-a descoperit un conținut ridicat de compuși chimici din grupa de fenoli naturali. Cafeaua verde nu doar că ne ajută să slăbim dar de asemenea ne permite să ne menținem greutatea. Extractul de cafea verde inclus în tablete este în totalitate sigur, cu toate că nu se recomandă depășirea dozei recomandate de către producător. Altfel trebuie privită administrarea dacă produsul conține doar acid clorogenic. În orice caz ar trebui să le luăm cu măsură și să respectăm recomandările.